Min lokale kjøpmann hadde ikke noen tips utenom det å legge i kjøleskapet. Derfor måtte jeg spørre internett som kunne fortelle om fire metoder:
- Kutt av enden på stilkene og sett i vann. Dette skal fungere i flere dager.
- I tett pose i kjøleskapet i et par uker.
- I tett pose i frysen – 45 dager
- Tørking - skal holde lenge
Her et mitt eksperiment:
- Mynte i vann
- Pose i kjøleskap
- I frysen
Etter tre dager så det slik ut:
Konklusjon:
1. I vann: Holdt seg godt i 4-5 dager, selv om noen av bladene visna. Ser fint ut på kjøkkenbenken.
2. Pose i kjøleskap: Helmaks metode. Den siste resten av mynten har nå holdt seg fint i 10 dager. Har mista litt av smaken, men ser fremdeles appetittelig ut. Spørsmålet jeg sitter igjen med er: hvorfor har denne mynten holdt så mye bedre i kjøleskap enn tidligere myntebuketter?
3. Pose i frysen: Med forbehold om at fryseboksen vår ikke alltid holder seg under nullpunktet; dårlig metode. Frossen-mynten har nå på dag 10 fått en emmen smak og en vassen konsistens.
Neste gang jeg kjøper for mye mynte skal jeg lage mynteolje.
Wow supert eksperiment! Takk for info🤩
SvarSlettHar selv lurt på oppbevaring, så takk for info ja😊
SvarSlett