05.04.2011

Sterke kjøttboller i tomatsaus

Denne retten er en klassiker som er god å ha på pasta eller som en del av et tapas-måltid.

½ løk
et par fedd hvitløk
5 ferske chillier
1 tommel fersk ingefær
kjøttdeig
pepper (littegranne salt om du har kjøttdeig uten tilsatt salt)
olivenolje til steking
to bokser hermetiske tomater

Finhakk løk, hvitløk, fersk chilli og ingefær. Her bruker jeg et par røde chillier og et par grønne, de grønne regnes for å være mildere. Ingefær kan gjerne erstattes med f.eks fersk koriander. Bland sammen med kjøttdeig. Pepre. Jo kaldere kjøttdeigen er, jo lettere er det å få faste, fine kjøttboller, så drøy med å ta kjøttdeigen ut av kjølen. Form til fine kjøttboller og stek i olje. Jeg liker å steke kjøttbollene litt hardt slik at de får en litt hard overflate, det gjør seg godt i tomatsausen.


Tomatsausen er hermetiske tomater. Jeg bruker hele, hermetiske tomater som jeg moser med en gaffel. Oppi den kan man ha litt finhakka løk, hvitløk og chilli om man vil. Sleng oppi kjøttbollene og få med stekeolja.

2 kommentarer:

  1. for å få litt piff på sausen kan det være et triks å ha i en dæsj med balsamico eddik. og hvitløk er alltid godt.

    SvarSlett
  2. Takk for godt tips! Setter pris på innspill. -red

    SvarSlett