09.05.2011

Lakselasagna

Madammen lagde en sabla god lakselasagne til meg for en stund siden. Jeg har nå gleden av å presentere en ny lasagne med nesten samme oppskrift.


Ett fett hvitløk, finhakka
Smør
Spinat - en halv pose, hakket
Salt
1/2 ts Revet muskatnøtt

Mer smør (2-3 ss)
3 ss hvetemel
2 ss creme fraishe
2-3 dl melk.

Lasagneplater
400 g laks uten skinn og bein
Ost




Fres hvitløk i smør sammen med spinat til mesteparten av veska har fordampet. Smak til med salt og muskatnøtt.






Nå passer det å skru på stekeovnen. 180 grader.






Lag en hvit saus. Smelt smør, rør ut hvetemel og ha oppi melk. 2 ss med Creme Fraiche (er det sånn man staver det?) gjør sausen mektig og tykk. Og ikke så rent lite klebrig. ->










Saus i bunnen av en ildfastform. Pastaplater, laks, spinatblandinga legges oppå og toppes med masse timian. Fortsett med pastaplater og saus til du er tom for saus eller synes at det blir for mye av det gode.

Legg på ost. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 30 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar